SveJeTu

Svi grupni popusti na jednom mjestu!

Uvod u tečaj bridža - savladajte sve trikove u mjesec dana za kompleksnu misaonu igru kartama kojom razvijate kombinatoriku i logičko razmišljanje

Sada samo: €19.99 (150.61kn) Pogledaj detalje ponude
Bridž - tečaj poznate misaone igre kartama

Bridž se razvio od kartaške igre whist koja se igrala u prvoj polovici 19. stoljeća u Engleskoj. Tada je bila rezervirana samo za društvenu kremu, a danas je bridž kartaška igra koju igra preko 100 milijuna igrača u cijelom svijetu.

Zanimljivosti o bridžu:

✸ od poznatih povijesnih ličnosti, uspješni igrači bridža su: Mahatma Ghandi, Winston Churchill, John Wayne, Sean Connery, Martina Navratilova, Bill Gates, a u Hrvatskoj pjevač i skladatelj Drago Diklić i glumica Senka Sokolović Bertok

✸ kartaška igra koja je najbliža bridžu je preferans pa igrači koji su upoznati s tom igrom lakše mogu naučiti bridž

✸ dok je u većini drugih kartaških igara sreća igra veliku ulogu, u bridžu je faktor sreće minimalan i praktično ne postoji

✸ prema svim značajkama bridž je misaona i najsloženija kartaška igra, poznat je i kao šah s kartama

✸ zbog svoje složenosti i razvijanja kombinatorike, memoriranja i logičnog zaključivanja kod igrača, bridž je u mnogim zemljama uveden kao izborni predmet na fakultetima i u školama (SAD, Kanada, Kina, Japan, Njemačka, Francuska, Velika Britanija, Irska, Nizozemska, Danska, Švedska)

Sada kada ste otkrili zanimljive činjenice o ovoj kompleksnoj kartaškoj igri, pogledajte kako se igra bridž:

Bridž je misaona igra kartama koju s 52 karte igraju četiri igrača, po dva suprotstavljena para. Djelitelj dijeli karte po jednu u smjeru kretanja kazaljke na satu dok ne podijeli sve karte.


Igra je podijeljena u dva dijela: licitacija (izbor boje i broja osvojenih štihova) i odigravanje (realizacija dogovorenog kontrakta). Odnos izlicitiranog i napravljenog kontakta je osnova za izračun rezultata i dobivanje nagradnih poena.

Jačina karata (od najjače do najslabije): as(A), kralj(K), dama(Q), dečko(J), 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2. Jačina boja (od niže ka višoj): tref, karo, herc, pik, NT (igra bez adutske boje). Prije licitacije potrebno je izračunati trenutnu vrijednost "lista" (onih 13 karata kojih držimo u ruci).

Poenska vrijednost lista dobiva se sumiranjem "honerskih" poena (Hp: as(4HP), kralj(3HP), dama(2HP), dečko(1HP)) i "distributivnih" poena (Dp). Osnovni preduvjet za dobro igranje bridža je pravilna licitacija.

Tijekom jednog dijeljenja svaki put kad se javimo, tj. licitiramo, prenosimo partneru neku poruku ili opisujemo svoj list. Ako se ne držimo dogovora, partneru možemo krivo opisati snagu našeg lista i distribuciju (raspored karata po bojama) što može dovesti do preniskog ili previsokog kontrakta, što pogoduje protivnicima.

Eto, ukratko smo vam prikazali što je bridž i kako se igra, jedino što preostaje je da se i sami okušate u ovoj intelektualnoj igri. Brzo po mobitel i rezervirajte svoj termin što prije! ;)

Slične ponude

Sada samo €22.43 (169kn) Usavrsite vjestine Excela uz sveobuhvatnu E  zbirku zadataka poslovnog Excela koju je izradio strucni Luka Kobescak
Usavršite vještine Excela uz sveobuhvatnu E - zbirku zadataka poslovnog Excela koju je izradio stručni Luka Kobeščak

Preko 1000 zadataka s postupcima i rješenjima, 150 različitih Excel tablica za rješavanje i 150 najčešćih funkcija u Excelu


Sada samo €45.00 (339.05kn) Python  Uvod u programiranje I 16 skolskih sati online uz potvrdu o pohadjanju tecaja
Python - Uvod u programiranje I 16 školskih sati online uz potvrdu o pohađanju tečaja

Tečaj za početnike koji tek ulaze u svijet programiranja i programere koji žele naučiti sintaksu Pythona


Sada samo €19.99 (150.61kn) Uvod u tecaj bridza  savladajte sve trikove u mjesec dana za kompleksnu misaonu igru kartama kojom razvijate kombinatoriku i logicko razmisljanje
Sada samo €500.00 (3767.25kn) Mala skola za samostalnog knjigovodju za poduzeca
Mala škola za samostalnog knjigovođu za poduzeća

Tečaj namijenjen knjigovođama početnicima i svima koje zanima knjigovodstvo, početak tečaja 16.10.Ovime dajem dobrovoljnu privolu da se moji osobni podaci (e-mail adresa) koriste u marketinške svrhe (primanje newslettera, oglasa, ponuda u bilo kojem obliku) od strane InVisit d.o.o., Strossmayerova 23a, 34330 Velika, koji će ih koristiti samo u te svrhe i neće ih dostavljati trećima, niti će ih iznositi izvan RH, i to tako da se podaci koriste sve do odjave na koju uvijek imam pravo. Upoznat sam sa pravom da od InVisit d.o.o. poštom ili elektronski zatražim pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje podataka, ograničavanje obrade, s pravom na ulaganje prigovora na obradu, pravom na prenosivost podataka, pravom na podnošenje prigovora nadležnom tijelu ako smatram da je došlo do bilo kakve povrede u obradi osobnih podataka.

x