Ultrazvuk urotrakta - pregled bubrega, mokraćnih puteva, mjehura i prostate uz odmah gotove nalaze u Ordinaciji Kraljević

Sada samo: €35.00

Sada samo: €35.00

Sada samo: €35.00

Sada samo: €35.00

Sada samo: €35.00

Sada samo:€35.00 Pogledaj detalje ponude
Ultrazvuk urotrakta 

Mokraćni sustav se sastoji od niza organa koji uključuju bubrege, mokraćni mjehur i mokraćni kanal. Svaki od tih organa je bitan za naše zdravlje i život, te vrlo osjetljiv na razne infekcije i tjelesne promjene.

Ukoliko ste primijetili da se vaš broj odlazaka na toalet udvostručio u kratkom vremenu to je već dovoljan znak da obratite malo veću pozornost na mokraćni sustav. Ako uz često mokrenje primijetite i da je količina urina manja nego prije, boja urina drugačija te tijekom nužde osjetite bol ili peckanje, jasno je da je došlo do nekih, uglavnom negativnih, promjena u mokraćnom sustavu.

Iako mnogi problemi učestalog mokrenja asociraju s najranijom i najstarijom životnom dobi, on se može pojaviti bilo kada i kod bilo koga. Najčešći uzroci učestalog mokrenja upravo su infekcije bubrega, mokraćnog mjehura te mokraćnog kanala.

U tom slučaju svakako se preporučuje odlazak na ultrazvuk urotrakta koji pouzdano može otkriti oboljenja abdominalnih organa.

Ultrazvuk urotrakta omogućuje uvid u rad bubrega, određivanje njihovog položaja, veličine, strukture, postoje li na njima patološke promjene (kamenci, tumorske promjene, ciste). Kod muškaraca se ovim pregledom također procjenjuje i veličina prostate i njena struktura.

Svakako za vrijeme pretrage bitno je slušati upute liječnika. Kod ultrazvuka mokraćnog mjehura i mokraćnih puteva mogu se vidjeti kamenci u mokraćnom mjehuru te tumori sluznice mokraćnog mjehura.

Ultrazvukom bubrega mogu se vidjeti kamenci, ciste i tumori u bubregu. Rak bubrega javlja se češće kod muškaraca starijih od 40 godina, a nastanku raka doprinose bubrežni kamenci, pušenje, upala bubrega.