Ultrazvuk dojki i pazušnih jama - obavite preventivni pregled s točnošću od preko 90% u Ustanovi za zdravstvenu skrb Vaš pregled

Sada samo: €33.05

Sada samo: €33.05

Sada samo: €33.05

Sada samo: €33.05

Sada samo: €33.05

Sada samo: €33.05

Sada samo: €33.05

Sada samo: €33.05

Sada samo: €33.05

Sada samo:€33.05 Pogledaj detalje ponude
Ultrazvuk i pregled dojki i pazušnih jama

Ultrazvuk dojki koristi se kao dijagnostička metoda kod žena (najčešće u 30-im i 40-im godinama života) kako bi se na vrijeme uočile eventualne promjene na tkivu dojke. Ukoliko postoji kvržica, ultrazvučnim valovima se može pokazati je li ona solidna ili ispunjena tekućinom.

Rak dojki najučestalija je zloćudna bolest kod žena, a od njega obolijeva gotovo svaka osma žena. U slučaju ranog otkrivanja raka, mogućnost njegova izlječenja može biti veća od 90%. Ova vrsta raka najčešće se javlja kod žena starijih od 50 godina, ali oboljeti mogu i puno mlađe žene. Najbolje je djelovati na vrijeme, ukloniti eventualne sumnje i djelovati preventivno stoga se preporučuje učiniti ultrazvuk bar jednom godišnje.

Kod starijih žena, ultrazvuk dojki preporučuje se kao dodatna pretraga uz mamografiju ukoliko je nalaz mamografije dvosmislen ili nedovoljno jasan.  
Ultrazvuk izvrsno prikazuje ciste u dojci, proširene mliječne kanaliće, mikrokalcifikate, traumatske promjene te benigne i maligne tumore. 
Sastavni dio UZV pregleda je i evaluacija pazušnih jama jer se rak dojke može manifestirati i kroz bolove u pazuhu. Pri pregledu pazuha traže se uvećani limfni čvorovi ili bilo kakve tvorbe koje se do sada nisu pojavljivale.