Ultrazvuk abdomena i mjehura - bol i neugoda znakovi su koje nam tijelo šalje kada nešto nije u redu, djelujte preventivno i obavite pregled u Poliklinici Kvarantan

Sada samo: €35.00

Sada samo: €35.00

Sada samo: €35.00

Sada samo: €35.00

Sada samo: €35.00

Sada samo: €35.00

Sada samo: €35.00

Sada samo:€35.00 Pogledaj detalje ponude
Ultrazvuk abdomena i mjehura

Prim.dr. Marino Kvarantan, specijalist interne medicine

1980. diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a specijalistički ispit iz interne medicine s odličnim uspjehom položio je 1990. godine. 2009. dodijeljen mu je naslov primarijusa. Početkom 2009. osniva Polikliniku Kvarantan.

Poliklinika Kvarantan je privatna zdravstvena ustanova osnovana 1995.godine. Koncipirana je kao ustanova koja može kompletno dijagnostički i terapijski zbrinuti sve bolesnike iz područja unutarnjih bolesti.

Ultrazvuk abdomena česta je i složena pretraga kojoj je cilj prikazati različite strukture trbuha - abdomena.

Ova pretraga preporučuje se ukoliko vaš liječnik sumnja da su vaši simptomi povezani s promjenama trbušnih organa, u slučaju bolova u trbuhu, za praćenje stanja nakon operativnih zahvata ili kod tvorbi u trbuhu koje se mogu napipati.
Patološke promjene koje se mogu uočiti ultrazvukom su: kamenac u žučnom mjehuru i bubrezima, ciste na jetri ili bubrezima, hemangiomi na jetri i promjene suspektne na malignome ili metastaze. UZV je također koristan kod pregleda prostate te prikaza patoloških promjena na mokraćnom mjehuru. 
Ultrazvuk mokraćnog mjehura preporučuje se kod sumnje na infekciju, promjenu veličine prostate, slabljenja funkcije mjehura, bolova i neugode. Pregledom se analizira sama struktura mjehura dok se istovremeno isključuje postojanje tumorskih tvorbi i kamenaca u mjehuru.

SAVJET!
Dan prije pregleda ne jesti tešku i masnu hranu, niti piti gazirane sokove, a oko 18 sati pojesti zadnji lagani obrok. Na dan pregleda potrebno je doći natašte – ne jesti i ne piti (voda može)