Ultrazvučni pregled zglobova, mišića ili tetiva - pobrinite se za svoj sustav za pokretanje i otkrijte na vrijeme moguća oštećenja u Poliklinici dr. Žugaj

Sada samo: €50.00

Sada samo: €50.00

Sada samo: €50.00

Sada samo: €50.00

Sada samo: €50.00

Sada samo: €50.00

Sada samo: €50.00

Sada samo: €50.00

Sada samo:€50.00 Ponuda je istekla
Ultrazvučni pregled mišića, tetiva ili zglobova 
Tetive i mišići dio su lokomotornog sustava. Pomoću njega se krećemo i činimo niz drugih radnji. Kad nešto zaboli bez vidljivih razloga vrijeme je za pregled. Ultrazvuk se preporučuje svima, a posebno osobama sa sumnjom u povredu mišića, istezanja tetiva ili povrede zglobova. 
Također, osobama s bolovima u zglobovima, degenerativnim promjenama na zglobovima, povredama zglobova, mišića, ligamenata i tetiva. Ozljedama mišića pridonose nagle kontrakcije mišića, slabija fleksibilnost, manjak odmora, pretreniranost, nedovoljno zalječenja ozljeda i neadekvatno zagrijavanje prije bavljenja sportskim aktivnostima. 
Puknuće tetive uzrokuje oticanje i nelagodu, a može dovesti i do potpunog gubitka pokreta i trajnog oštećenja. Ipak najčešće ozljeda tetive, pogotovo u sportaša je oštećenje Ahilove tetive koja povezuje petu stopala s mišićima u stražnjem dijelu potkoljenice, a uzrokuje je pretjerano istezanje i nošenje nepravilne obuće. Kada su u pitanju mišići i zglobovi, ultrazvuk je u prednosti pred drugim radiološkim metodama pretraga zbog svoje visoke razlučivosti. 
Ultrazvučnom sondom liječnik prelazi preko zgloba ili dijela mišićnog segmenta tijela koji pregledava i analizira promjene u mekim tkivima. Pobrinite se za svoj sustav za pokretanje i otkrijte na vrijeme moguća oštećenja kako biste ih uspješno mogli liječiti. Pretraga je potpuno bezbolna, brza i sigurna. Također, pregled može biti od velike koristi za sve one koji se amaterski ili profesionalno bave sportskim aktivnostima što će pomoći pri daljem planiranju liječenja. 
 Poliklinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dr. Žugaj Poliklinika je započela s radom 1999. godine. Primarno se bave dijagnostikom i liječenjem bolesti kralježnice i zglobova, bolnih križa, išijasa, vrata, glavobolje, sportskih ozljeda, reume i slično. Poliklinika je opremljena najmodernijim aparatima za fizikalnu terapiju, ultrazvučnu terapiju, magnetoterapiju, trakcijsku terapiju kralježnice te posjeduje laser.