Tumorski marker za žene ili muškarce - otkrijte tumor na vrijeme u Poliklinici Analiza Lab, bez najave i uz nalaze gotove isti dan

Sada samo: €13.94

Sada samo: €13.94

Sada samo: €13.94

Sada samo: €13.94

Sada samo: €13.94

Sada samo: €13.94

Sada samo:€13.94 Pogledaj detalje ponude
Sigurni u svoje zdravlje?

Tumorski markeri su jednostavni za obaviti, nalazi su gotovi isti dan, a vi ćete biti sigurni u svoje zdravlje.

Tumor u početku nema nikakve fizičke simptome, ali ljudski imunološki sustav vrlo rano prepoznaje nenormalne tumorske stanice. Tumorski markeri su molekule koje se u većim koncentracijama nego što je normalno pojavljuju u krvi bolesnika s karcinomom. Oni su proizvod samog karcinom ili imunološkog sustava kao odgovor na prisutnost tumora ili nekog drugog stanja. Njihovo je mjerenje i identifikacija korisno za dijagnozu, liječenje karcinoma i praćenje terapijskog uspjeha.

CEA

Karcinoembrionalni antigen poznato kao CEA je tumorski biljeg kojeg stvara oko 90% kolorektalnih tumora i koji je povezan s malignim karakteristikama tumora. Određivanje njegove koncentracije u krvi preporučuje se kod bolesnika s dijagnosticiranim kolorektalnim tumorom, pogotovo nakon operacije i kao praćenje pri pojavi recidiva.

CA 19-9

Karbohidrantni antigen 19 - 9 (CA 19- 9) nalazi se u stanicama gušterače, jetre i pluća. Preporučuje ga se odrediti u serumu kod osoba oboljelih od karcinoma gušterače te za praćenje terapije.
    

CA 125

Karbohidratni antigen 125 (CA 125) je tumorski biljeg čije su povećane koncentracije povezane s prisutnošću tumora jajnika kod žena. Koristi se za praćenje stanja bolesnica s tumorom jajnika, procjeni terapijskog odgovora te ponovne pojave tumora. S obzirom da razina CA 125 dobro korelira s masom tumora, ovaj biljeg je dobar za procjenu uspješnosti terapije. Također služi kao sekundarni biljeg tumora gušterače.

CA 15-3

Karbohidratni antigen 15 - 3 (CA15-3) je tumorski biljeg koji se najčešće koristi u praćenju bolesnica s tumorom dojke. Povećane koncentracije mogu se naći i kod nekih drugih bolesti (upalne promjene jetre i gušterače, HIV infekcija i dr.)