Otkrijte potencijalne uzroke boli i nelagode u području trbušne šupljine uz ultrazvuk abdomena u Poliklinici Stil Medical

Sada samo: €35.00

Sada samo: €35.00

Sada samo: €35.00

Sada samo: €35.00

Sada samo:€35.00 Pogledaj detalje ponude
Ultrazvuk abdomena uz odmah gotove nalaze

Ultrazvuk abdomena česta je i složena pretraga kojoj je cilj prikazati različite strukture trbuha - abdomena. Ova pretraga preporučuje se ukoliko vaš liječnik sumnja da su vaši simptomi povezani s promjenama trbušnih organa, u slučaju bolova u trbuhu, za praćenje stanja nakon operativnih zahvata ili kod tvorbi u trbuhu koje se mogu napipati.

Prije ultrazvučnog pregleda abdomena bitno je da se držite određenog režima dijete - dvopek i druga lagana hrana jer uzimanje hrane poput voća ili gaziranih sokova izaziva nakupljanje zraka u crijevima te širenje želuca i crijeva, što onemogućuje kvalitetan pregled.

Svakako je bitno i slušati liječnika za vrijeme pretrage.

To će značiti da okrenete tijelo u određeni položaj ili zadržite dah kada se to od vas traži. Na taj način lakše je uočiti eventualne razloge tegoba ili bolova.

Sam ultrazvuk abdomena se upravo i radi u slučaju da osjećate bolove ili nelagodu u području trbuha - abdomena, stoga je potrebno na vrijeme reagirati odnosno djelovati preventivno.