OPĆI NEUROLOŠKI PREGLED s homeopatskim pristupom liječenju - analiza simptoma, fizikalni pregled, postavljanje dijagnoze kod doktorice s 30 godina iskustva

Sada samo: €39.68

Sada samo: €39.68

Sada samo:€39.68 Pogledaj detalje ponude
Neurološki pregled

Neurološki pregled preporučuje se u slučaju glavobolja, vrtoglavica, povraćanja, gubitka svijesti, poteškoća s vidom, otežanim govorom, gubitka snage, bolova ili trnaca u rukama i nogama, pogoršanja postojećih simptoma. Ukoliko vas muči bilo koji od navedenih simptoma, pogotovo ako isti traju već dulje vrijeme, preporučuje se učiniti pregled kod neurologa.

Pregled obavlja mr. sc. dr. Maja Roje Novak, specijalist za živčane bolesti (neurologiju) s ekstenzivnom edukacijom u domeni komplementarne medicine i to: akupunkture, homeopatije, manualne terapije, shiatsu masaže i silva metode.

Od 1992. godine vodi svoju Privatnu ordinaciju u Zagrebu gdje pruža dijagnostičke i terapijske usluge. Pripadnik je pokreta za integralnu medicinu koja objedinjava raznolike terapijske pristupe u cilju što boljeg i bržeg izliječena bolesnih.

Pregled se sastoji od uzimanja anamneze, fizikalnog pregleda, procjene duševnog stanja te prijedloga za daljnje pretrage i postupke. Najprije liječnik uzima anamnezu, odnosno skuplja informacije o vašim trenutnim tegobama. Važno je znati reći kada su simptomi počeli, jeste li prije toga bili zdravi, jeste li preboljeli neke ozbiljnije bolesti te imate li kakvu kroničnu bolest. Ponekada liječnici pitaju i za zdravlje rođaka ili ukućana, to se naziva obiteljska anamneza, kako bi prikupili informacije o nasljednim i/ili prijenosnim bolestima. 

Nakon uzimanja anamneze radi se fizikalni pregled kojim se ispituje krvni tlak, ritam srca, disanje, postojanje oteklina. Također se ispituje hod, ravnoteža, rad moždanih živaca, osjet, refleksi, spretnost pokreta i slično. Procjenjuje se i duševno stanje; suvislost govora, kritičnost, pažnja, pamćenje i slično.

Ako imate kakvih nalaza od prije preporučuje se ponijeti ih na pregled kako bi liječnik imao uvid u prethodno zdravstveno stanje, također se preporučuje pripremiti pitanja za liječnika, ukoliko želite dobiti neke konkretne informacije.