KLAGENFURT I MINIMUNDUS – posjetite jedinstven muzej minijatura svjetskih znamenitosti i uživajte u istraživanju grada na najvećem alpskom jezeru Wörthersee

Sada samo: €38.00

Sada samo: €38.00

Sada samo: €38.00

Sada samo: €38.00

Sada samo: €38.00

Sada samo: €38.00

Sada samo:€38.00 Pogledaj detalje ponude
Klagenfurt - grad na "austrijskom moru"!
Ovaj austrijski gradić glavni je grad austrijske pokrajine Koruške, smješten uz obale lijepog Vrbskog jezera. Čini idealno odredište za jednodnevni izlet. U samoj povijesnoj jezgri grada nalaze se i najpoznatije povijesne znamenitosti poput Sv. Trojstva, Alter Platz, stare i nova vijećnice, Landhaus, Sv. Egid, Neuer Platz s fontanom zmaja. Legenda govori da je ovaj zloglasni zmaj maltretirao lokalno stanovništvo, sve dok lokalni vojvoda nije izgradio kulu i pozvao vitezove da se iz kule obračunaju s čudovištem. Prizor zmaja kako kruži oko kule danas se nalazi na gradskom grbu Klagenfurta, a zmaj je dobio i središnje mjesto na glavnom gradskom trgu. 
Ovo nije jedina legenda o ovoj koruškoj prijestolnici, tako da ako volite povijest, legende, spomenike i ostalu kulturnu baštinu ovaj gradić će vas i više nego oduševiti! :)
Minimundus - svijet u malom!
Ovaj zabavni park nalazi se na već spomenutom jezeru Wörthersee, a riječ je o izložbi najljepših i poznatih građevina svijeta u omjeru 1:25. Šetnjom kroz Minimundus obuzet će vas osjećaj da ste narasli 25 puta, jer promatrate svijet iz ptičje perspektive. Na ovoj specifičnoj izložbi je postavljeno 150 minijaturnih građevina iz 50 država svijeta, a  izgradili su ih profesionalni graditelji modela. Neke od poznatih svjetskih građevine u malom: Operna kuća, Kineski zid, crkva Sv. Marka, Eiffelov toranj i slično.

Svakako jedno zanimljivo iskustvo (poput Gulliverova putovanja) koje definitivno ne smijete propustiti! :)


Tagovi

Gardaland