SveJeTu

Svi grupni popusti na jednom mjestu!

5 tretmana kranio-sakralne masaže u trajanju 50 minuta - riješite se migrene i bolova u vratu i kralježnici te motoričkih sposobnosti za 799 kn!

Prije:1500kn
Sada samo:799kn
Prije:1500kn
Sada samo:799kn
Prije:1500kn
Sada samo:799kn
Prije:1500kn
Sada samo:799kn
Prije:1500kn
Sada samo:799kn
Prije:1500kn
Sada samo:799kn
Sada samo:799kn Pogledaj detalje ponude
Kranio-sakralna terapija 

Laganim i nježnim pritiscima manipulira se kraniospinalna tekućina (likvor), koja može biti stiješnjena u lubanji i kralježnici zbog trauma izazvanih padom, prometnom nesrećom ili zbog opće živčane napetosti. Ovom se terapijom suženja živčanih prolaza mogu ublažiti, protok likvora se može poboljšati, a koštane se strukture spontano mogu dovesti u pravilan položaj. Dr. John Upledger, koji je utemeljitelj ove metode, primijetio je lagane pokrete moždanih membrana i nazvao ih kranio-sakralnim disanjem ili kranio-sakralnim ritmom koji je nezavisan od ritma disanja ili srčanog ritma. Kranio-sakralna terapija temelji se na premisi da su kosti lubanje pomične, što je suprotno važećim vjerovanjima u anatomiji. Mini ili mikro pomaci (preklapanje) šavova na lubanji mogu uzrokovati niz problema, od motoričkih do emocionalnih (zadržavanje emocija).

Ova je terapija dobila ime po kostima koje zajedno s kralješcima okružuju živce, dakle kostima lubanje (lat. cranium) i sakruma – zdjelični dio kralježnice koji tvori pet sraslih kralješaka (lat. sacrum). Mozak i koštana srž prekriveni su zaštitnim membranama koje stvaraju jedinstvenu ovojnicu kojom protječe cerebrospinalna tekućina, koja se proizvodi i reapsorbira u lubanji. Ona stvara ritam koji se širi cijelim tijelom poput vala od lubanje kroz kralježnicu do perifernih dijelova tijela. Kranio-sakralni ritam je dio cirkadijalnog ritma (biološki ritam za razdoblje od otprilike 24 sata) i kada nije u balansu, polako ali sigurno utječe na ostale funkcije organizma.

I psihološki i emocionalni aspekt problema

Krenuvši od činjenice da mozak i koštana srž reguliraju pokrete i tjelesne funkcije, probavu, disanje, kardiovaskularni sustav, ritam sna i budnosti, sekreciju hormona i sl., terapeuti ove metode svojom manipulacijom tkiva utječu na opće psihofizičko zdravlje. Terapeuti tijekom edukacije razvijaju osjetljivost dodira kako bi mogli osjetiti minimalne pomake u ovom sustavu jer mali, jedva zamjetni signali izražavaju ono što se događa u unutarnjim motorima organizma.

Svaka životna situacija djeluje na kranio-sakralni ritam stvarajući u njemu asimetrije, restrikcije i promjene. Zato se ne obrađuje samo koštani sustav već i na psihološki i emotivni aspekt problema.Posebno se radi na otpuštanju dijafragmi (prsna, zdjelična) na način da se manipulira fascijom. Fascija je prije svega ovojnica, kompleks membrane vezivnog tkiva koje čine trodimenzionalnu mrežu u našem tijelu. Ona se proteže i obmotava čitavo tijelo, mišiće, kosti, zglobove, živce, organe i sustave organa, i na taj način čini jedinstvenu cjelinu. Fascija reagira na fizičke podražaje kao što su razne ozljede, ali i na negativne misli, emocije, stresove. Sve te informacije ona registrira i pamti u svom tkivu (kolagenu) u vidu skupljanja. Ovom se terapijom oslobađa sve ono nakupljeno u fasciji, mnogi doslovno lakše dišu već nakon nekoliko tretmana i osjećaju se bolje.

Dr. Upledger je rekao da svatko od nas ima unutarnjeg liječnika u sebi i da je svrha terapeuta kranio-sakralne terapije probuditi tog liječnika u vama i osloboditi put do ozdravljenja.

Slične ponude

Ocjena:
Sada samo 199kn Medicinska masaza cijelog tijela u trajanju 60 minuta u Poliklinici Djuric za 199 kn
Medicinska masaža cijelog tijela u trajanju 60 minuta u Poliklinici Đurić za 199 kn!

Prepustite se u stručne ruke fizioterapeuta i riješite se napetosti, bolova te ukočenosti mišića i zglobova


Ocjena:
Sada samo 250kn Specijalisticki pregled fizijatra i konzultacije za 250 kn
Specijalistički pregled fizijatra i konzultacije za 250 kn!

Ako osjećate preskakanje zglobova ili bol u kostima, a niste sigurni zašto, rezervirajte svoj termin što prije!


Ocjena:
Sada samo 250kn Specijalisticki pregled ortopeda i konzultacije u Poliklinici Djuric za 250 kn
Specijalistički pregled ortopeda i konzultacije u Poliklinici Đurić za 250 kn!

Ako osjećate preskakanje zglobova ili bol u kostima, reagirajte odmah


Sada samo 99kn Tretman kiropraktike i osteopatije  pregled elektrostimulacija akupresura i manipulacija u centru za kraljeznicu Arcus u Velikoj Gorici za samo 99 kn
Tretman kiropraktike i osteopatije - pregled, elektrostimulacija, akupresura i manipulacija u centru za kralježnicu Arcus u Velikoj Gorici za samo 99 kn!

Najčešće se koristi za liječenje lokomotornih i funkcionalnih tegoba kao što su bolovi u vratu i ramenima


Ocjena:
Sada samo 149kn Tretman kraljeznice  pregled i tretman uz tretiranje misica razgibavanje kraljezaka i oslobadjanje napetosti zivaca za 149 kn
Tretman kralježnice - pregled i tretman uz tretiranje mišića, razgibavanje kralježaka i oslobađanje napetosti živaca za 149 kn!

Oslobodite se bolova i spriječite buduće tegobe - riješite se glavobolje, zakočenosti i napetosti


Sada samo 99kn Ceragem tretman kraljeznice u trajanju 40 minuta  ukljucuje masazu akupresuru tretman toplinom kiropraktiku i infracrvene zrake za samo 99 kn
Ceragem tretman kralježnice u trajanju 40 minuta - uključuje masažu, akupresuru, tretman toplinom, kiropraktiku i infracrvene zrake za samo 99 kn!

Termomasaža otklanja bolove, poboljšava pokretljivost, snižava krvni tlak, otklanja stres, jača imunitetOvime dajem dobrovoljnu privolu da se moji osobni podaci (e-mail adresa) koriste u marketinške svrhe (primanje newslettera, oglasa, ponuda u bilo kojem obliku) od strane InVisit d.o.o., Strossmayerova 23a, 34330 Velika, koji će ih koristiti samo u te svrhe i neće ih dostavljati trećima, niti će ih iznositi izvan RH, i to tako da se podaci koriste sve do odjave na koju uvijek imam pravo. Upoznat sam sa pravom da od InVisit d.o.o. poštom ili elektronski zatražim pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje podataka, ograničavanje obrade, s pravom na ulaganje prigovora na obradu, pravom na prenosivost podataka, pravom na podnošenje prigovora nadležnom tijelu ako smatram da je došlo do bilo kakve povrede u obradi osobnih podataka.

x