SveJeTu

Svi grupni popusti na jednom mjestu!

POPUST: 50% - KINESKA KUHINJA ZA DVOJE Pržena patka s bambusom i kineskim gljivama i piletina na szechuanski ili piletina s povrćem za samo 77 kn!

Prije:154kn
Sada samo:77kn
Prije:154kn
Sada samo:77kn
Prije:154kn
Sada samo:77kn
Prije:154kn
Sada samo:77kn
Prije:154kn
Sada samo:77kn
Sada samo:77kn Ponuda je istekla
Probajte nešto novo i nesvakidašnje!

Niže pročitajte komentare zadovoljnih korisnika:

"Restoran uredan, posluga brza, hrana odlična, velike porcije! Preporučujem!!!!" - Rafaela

"Hrana je bila ukusna i količinski obilna, naglašavam da je u restoranu piće povoljnih cijena." - Vlado

"Zadovoljan sam kvalitetom hrane i poslugom i vjerojatno ću ponovno biti gost u njihovom restoranu." - Zdenko

"Hrana vrlo ukusna, lijepo začinjena, sve pohvale." - Ljubica

Izvor: PonudaDana.hr Blog

Kineska kuhinja

Doduše, kineska kuhinja je poprilično opsežan pojam sam po sebi. Toliko opsežan koliko i prostor između njenih granica pa se širi i na kuhinje na prostoru cijele jugoistočne i istočne Azije. Tako recimo razlikujemo pekinšku, kantonsku, šangajsku, sečuansku, hunansku ili fukiensku kuhinju.

Kinezi su poznati po svojoj dugovječnosti i vitalnosti. Jedan od bitnih faktora koji im pomaže u tome je zasigurno hrana i način prehrane. Primjetna je razlika u načinu pripreme, obrade namirnica i općenito njihovom odabiru. Iako je nekako uopćeno misliti da je kineska kuhinja izrazito zdrava, s druge strane neki tvrde da i nije najzdravija na svijetu zbog kratkog vremena pripreme i velike količine ulja.


Međutim, takvi stavovi i mišljenja mogu se primijeniti na valjda sve kuhinje svijeta, obzirom da na kraju dana sve ovisi o tome kako ćete određenu namirnicu tretirati prilikom pripreme. Na više ili manje ulja, s više ili manje začina ili više sirovo, nego zapečeno i obrnuto. Male stvari znače razliku, a općenito kuhanje je disciplina koja vam dopušta veliku dozu kreativnosti i vlastite interpretacije pa možete biti sam svoj šef i prilagođavati namirnice po vlastitom nahođenju i okusu i ukusu. 

Odlika kineskog načina pripreme hrane je ta što se ona uglavnom sjecka na tanke prutiće i na veličinu zalogaja, a povrće se termički dosta kratko obrađuje i na izrazito jakoj vatri što doprinosi hvalevrijednom očuvanje njegove nutritivne, vitaminske vrijednosti.  Kineski kuhari, tj. Kinezi općenito jako puno pažnje poklanjaju izboru namirnica - bojama, mirisu i svježini. 

Kuhinju krasi upotreba jako velikog i raznolikog svijeta namirnica, začina i umaka - osobito đumbira, kurkume, sojinog umaka te kombinacije češnjaka i chillija. Meso mora imati vrlo, vrlo malo ili nimalo masnoća pa priprema iziskuje nešto više vremena obzirom da se svaka pa i najmanja žilica ili trag masnoće odstranjuje. Za prilog, Kinezi uglavnom koriste rižu. 

Slične ponude

Ocjena:
Sada samo 159kn  MAKEDONSKI RESTORAN Uzivajte u savrsenoj kombinaciji tradicionalnih makedonskih okusa i rostilja uz zivu glazbu  plata za 4 osobe za 159 kn
Detalji ponude...
[MAKEDONSKI RESTORAN] Uživajte u savršenoj kombinaciji tradicionalnih makedonskih okusa i roštilja uz živu glazbu - plata za 4 osobe za 159 kn!

Turli tava s mesom i povrćem, pljeskavica sa sirom, pileći ražnjići, ćevapi, pečeni krumpir, gravče na tavče i salata

Ovime dajem dobrovoljnu privolu da se moji osobni podaci (e-mail adresa) koriste u marketinške svrhe (primanje newslettera, oglasa, ponuda u bilo kojem obliku) od strane InVisit d.o.o., Strossmayerova 23a, 34330 Velika, koji će ih koristiti samo u te svrhe i neće ih dostavljati trećima, niti će ih iznositi izvan RH, i to tako da se podaci koriste sve do odjave na koju uvijek imam pravo. Upoznat sam sa pravom da od InVisit d.o.o. poštom ili elektronski zatražim pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje podataka, ograničavanje obrade, s pravom na ulaganje prigovora na obradu, pravom na prenosivost podataka, pravom na podnošenje prigovora nadležnom tijelu ako smatram da je došlo do bilo kakve povrede u obradi osobnih podataka.

x