SveJeTu

Svi grupni popusti na jednom mjestu!

POPUST: 50% - KINESKA KUHINJA ZA DVOJE Pržena patka s bambusom i kineskim gljivama i piletina na szechuanski ili piletina s povrćem za samo 77 kn!

Prije:154kn Sada samo:77kn
Prije:154kn Sada samo:77kn
Prije:154kn Sada samo:77kn
Prije:154kn Sada samo:77kn
Prije:154kn Sada samo:77kn
Sada samo:77kn Pogledaj detalje ponude
Probajte nešto novo i nesvakidašnje!

Niže pročitajte komentare zadovoljnih korisnika:

"Restoran uredan, posluga brza, hrana odlična, velike porcije! Preporučujem!!!!" - Rafaela

"Hrana je bila ukusna i količinski obilna, naglašavam da je u restoranu piće povoljnih cijena." - Vlado

"Zadovoljan sam kvalitetom hrane i poslugom i vjerojatno ću ponovno biti gost u njihovom restoranu." - Zdenko

"Hrana vrlo ukusna, lijepo začinjena, sve pohvale." - Ljubica

Izvor: PonudaDana.hr Blog

Kineska kuhinja

Doduše, kineska kuhinja je poprilično opsežan pojam sam po sebi. Toliko opsežan koliko i prostor između njenih granica pa se širi i na kuhinje na prostoru cijele jugoistočne i istočne Azije. Tako recimo razlikujemo pekinšku, kantonsku, šangajsku, sečuansku, hunansku ili fukiensku kuhinju.

Kinezi su poznati po svojoj dugovječnosti i vitalnosti. Jedan od bitnih faktora koji im pomaže u tome je zasigurno hrana i način prehrane. Primjetna je razlika u načinu pripreme, obrade namirnica i općenito njihovom odabiru. Iako je nekako uopćeno misliti da je kineska kuhinja izrazito zdrava, s druge strane neki tvrde da i nije najzdravija na svijetu zbog kratkog vremena pripreme i velike količine ulja.


Međutim, takvi stavovi i mišljenja mogu se primijeniti na valjda sve kuhinje svijeta, obzirom da na kraju dana sve ovisi o tome kako ćete određenu namirnicu tretirati prilikom pripreme. Na više ili manje ulja, s više ili manje začina ili više sirovo, nego zapečeno i obrnuto. Male stvari znače razliku, a općenito kuhanje je disciplina koja vam dopušta veliku dozu kreativnosti i vlastite interpretacije pa možete biti sam svoj šef i prilagođavati namirnice po vlastitom nahođenju i okusu i ukusu. 

Odlika kineskog načina pripreme hrane je ta što se ona uglavnom sjecka na tanke prutiće i na veličinu zalogaja, a povrće se termički dosta kratko obrađuje i na izrazito jakoj vatri što doprinosi hvalevrijednom očuvanje njegove nutritivne, vitaminske vrijednosti.  Kineski kuhari, tj. Kinezi općenito jako puno pažnje poklanjaju izboru namirnica - bojama, mirisu i svježini. 

Kuhinju krasi upotreba jako velikog i raznolikog svijeta namirnica, začina i umaka - osobito đumbira, kurkume, sojinog umaka te kombinacije češnjaka i chillija. Meso mora imati vrlo, vrlo malo ili nimalo masnoća pa priprema iziskuje nešto više vremena obzirom da se svaka pa i najmanja žilica ili trag masnoće odstranjuje. Za prilog, Kinezi uglavnom koriste rižu. 

Slične ponude

Ocjena:
Sada samo 190kn  MAKEDONSKI RESTORAN Uzivajte u savrsenoj kombinaciji tradicionalnih makedonskih okusa i rostilja uz zivu glazbu  plata za 4 osobe za 190 kn
Detalji ponude...
[MAKEDONSKI RESTORAN] Uživajte u savršenoj kombinaciji tradicionalnih makedonskih okusa i roštilja uz živu glazbu - plata za 4 osobe za 190 kn!

Pohani pileći medaljoni, ćevapi, svinjski odresci s roštilja, mućkalica, gravče na tavče, krumpir, riža s povrćem i luk