SveJeTu

Svi grupni popusti na jednom mjestu!

FIZIJATAR Specijalistički pregled i preporuka za terapiju za 150 kn!

Prije:400kn
Sada samo:150kn
Prije:400kn
Sada samo:150kn
Prije:400kn
Sada samo:150kn
Prije:400kn
Sada samo:150kn
Prije:400kn
Sada samo:150kn
Prije:400kn
Sada samo:150kn
Sada samo:150kn Ponuda je istekla
Fizioterapijski pregled 

Fizikalna terapija pruža usluge u cilju razvijanja maksimalne funkcionalne pokretljivosti i sposobnosti ljudi u svakoj životnoj dobi, a usluge obavlja i vodi fizioterapeut. To uključuje procjenu, utvrđivanje funkcionalnog statusa (fizioterapeutska dijagnoza), planiranje, intervenciju i evaluaciju. 

Fizioterapeut bi trebao razumjeti što dovodi (cjelokupna patologija) pojedinca na fizikalnu terapiju, što se uključuje i problematiku koja je povezana s patologijom, predviđanjem rezultata i vrstu problema koji uzrokuju patologiju, a koji mogu biti smanjeni kroz fizioterapijsku intervenciju. 

Najčešći problem kod pacijenata jesu oštećenja, kao primjerice: 
  • smanjenje snage
  • opsega pokreta
  • izdržljivosti, ravnoteže 
  • poremećaj u načinu hoda

Pregled započinje s procjenom pri kojoj mora biti pridana velika pozornost na posturu, tj. držanje tijela, kardiorespiratorni, živčani i mišićni potencijal te mogućnost pokreta. Na taj način moguće je precizno odrediti stvarni problem i plan terapije.
Procjena uključuje pregled pojedinca koji započinje s upoznavanjem s liječničkom dokumentacijom, stoga se kroz razgovor s pacijentom uzima anamneza - skup podataka o bolesniku koji se odnosi na njegove životne prilike, nasljednost bolesti, preboljele bolesti, odnosno sve okolnosti koje su prethodile stanju prethodne bolesti. 

Nakon toga, kroz posebna mjerenja i primjenu raznih testova, oblikuje se kliničko zaključivanje te se postavlja fizioterapeutska dijagnoza

U fizikalnoj terapiji koriste se različite metode koje imaju svoje učinke na tkivo na koje se apliciraju. Jedna od najčešćih metoda je elektroterapija – direktna primjena električne energije u cilju liječenja. Neke od ostalih metoda su primjerice magnetoterapija (primjena visokofrekventnog magnetnog polja), terapija ultrazvukom (primjena ultrazvučnih valova s ciljem dubinskog oporavka tkiva), terapija laserom (aplikacija svjetlosne energije u snopu s ciljem ubrzavanja cijeljenja), kineziterapija (terapija pokretom), medicinska masaža (niz sustavnih pokreta na tijelu u svrhu manipulacije tjelesnim tkivima), medicinska gimnastika (različiti oblici vježbanja s ciljem poboljšavanja zdravstvenog stanja).Slične ponude

Ocjena:
Sada samo 250kn Specijalisticki pregled ortopeda i konzultacije za 250 kn
Specijalistički pregled ortopeda i konzultacije za 250 kn!

Ako osjećate preskakanje zglobova ili bol u kostima, a niste sigurni zašto, rezervirajte svoj termin što prije!
Ovime dajem dobrovoljnu privolu da se moji osobni podaci (e-mail adresa) koriste u marketinške svrhe (primanje newslettera, oglasa, ponuda u bilo kojem obliku) od strane InVisit d.o.o., Strossmayerova 23a, 34330 Velika, koji će ih koristiti samo u te svrhe i neće ih dostavljati trećima, niti će ih iznositi izvan RH, i to tako da se podaci koriste sve do odjave na koju uvijek imam pravo. Upoznat sam sa pravom da od InVisit d.o.o. poštom ili elektronski zatražim pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje podataka, ograničavanje obrade, s pravom na ulaganje prigovora na obradu, pravom na prenosivost podataka, pravom na podnošenje prigovora nadležnom tijelu ako smatram da je došlo do bilo kakve povrede u obradi osobnih podataka.

x