SveJeTu

Svi grupni popusti na jednom mjestu!

BRIDŽ Tečaj poznate misaone igre kartama koja je uvrštena kao jedan od Olimpijskih sportova - savladajte sve trikove kroz 2 mjeseca za 109 kn!

Prije:198kn
Sada samo:109kn
Prije:198kn
Sada samo:109kn
Prije:198kn
Sada samo:109kn
Prije:198kn
Sada samo:109kn
Prije:198kn
Sada samo:109kn
Sada samo:109kn Pogledaj detalje ponude
Bridž - tečaj poznate misaone igre kartama

Bridž se razvio od kartaške igre whist koja se igrala u prvoj polovici 19. stoljeća u Engleskoj. Tada je bila rezervirana samo za društvenu kremu, a danas je bridž kartaška igra koju igra preko 100 milijuna igrača u cijelom svijetu.

Zanimljivosti o bridžu:

✸ od poznatih povijesnih ličnosti, uspješni igrači bridža su: Mahatma Ghandi, Winston Churchill, John Wayne, Sean Connery, Martina Navratilova, Bill Gates, a u Hrvatskoj pjevač i skladatelj Drago Diklić i glumica Senka Sokolović Bertok

✸ kartaška igra koja je najbliža bridžu je preferans pa igrači koji su upoznati s tom igrom lakše mogu naučiti bridž

✸ dok je u većini drugih kartaških igara sreća igra veliku ulogu, u bridžu je faktor sreće minimalan i praktično ne postoji

✸ prema svim značajkama bridž je misaona i najsloženija kartaška igra, poznat je i kao šah s kartama

✸ zbog svoje složenosti i razvijanja kombinatorike, memoriranja i logičnog zaključivanja kod igrača, bridž je u mnogim zemljama uveden kao izborni predmet na fakultetima i u školama (SAD, Kanada, Kina, Japan, Njemačka, Francuska, Velika Britanija, Irska, Nizozemska, Danska, Švedska)

Sada kada ste otkrili zanimljive činjenice o ovoj kompleksnoj kartaškoj igri, pogledajte kako se igra bridž:

Bridž je misaona igra kartama koju s 52 karte igraju četiri igrača, po dva suprotstavljena para. Djelitelj dijeli karte po jednu u smjeru kretanja kazaljke na satu dok ne podijeli sve karte.


Igra je podijeljena u dva dijela: licitacija (izbor boje i broja osvojenih štihova) i odigravanje (realizacija dogovorenog kontrakta). Odnos izlicitiranog i napravljenog kontakta je osnova za izračun rezultata i dobivanje nagradnih poena.

Jačina karata (od najjače do najslabije): as(A), kralj(K), dama(Q), dečko(J), 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2. Jačina boja (od niže ka višoj): tref, karo, herc, pik, NT (igra bez adutske boje). Prije licitacije potrebno je izračunati trenutnu vrijednost "lista" (onih 13 karata kojih držimo u ruci).

Poenska vrijednost lista dobiva se sumiranjem "honerskih" poena (Hp: as(4HP), kralj(3HP), dama(2HP), dečko(1HP)) i "distributivnih" poena (Dp). Osnovni preduvjet za dobro igranje bridža je pravilna licitacija.

Tijekom jednog dijeljenja svaki put kad se javimo, tj. licitiramo, prenosimo partneru neku poruku ili opisujemo svoj list. Ako se ne držimo dogovora, partneru možemo krivo opisati snagu našeg lista i distribuciju (raspored karata po bojama) što može dovesti do preniskog ili previsokog kontrakta, što pogoduje protivnicima.

Eto, ukratko smo vam prikazali što je bridž i kako se igra, jedino što preostaje je da se i sami okušate u ovoj intelektualnoj igri. Brzo po mobitel i rezervirajte svoj termin što prije! ;)

Slične ponude

Sada samo 75kn Zaplovi Kupom na povijesnoj ladji Zora  90 minuta voznje uz pice dobrodoslice i tradicionalni kolacic za samo 75 kn
Zaplovi Kupom na povijesnoj lađi Zora - 90 minuta vožnje uz piće dobrodošlice i tradicionalni kolačić za samo 75 kn!

Doživi nezaboravnu pustolovinu i priče iz prošlosti, djeca do 3 godine gratis paket, kućni ljubimci dobrodošli, do 1.11.


Ocjena:
Sada samo 49kn  BAZEN Ulaznica za bazen Hotela Sport i 1 mijesana pizza za samo 49 kn
[BAZEN] Ulaznica za bazen Hotela Sport i 1 miješana pizza za samo 49 kn!

Cjelodnevna uživancija nedaleko od Zagreba, korištenje do 31.10.


Ocjena:
Sada samo 210kn Adrenalinska buggy voznja pokraj Save i Bundeka u srcu Zagreba  2 sata vrhunske zabave i uzbudjenja za 1 osobu za 210 kn
Sada samo 54kn Setnja Zagrebom na drugaciji nacin Otkrij skrivene legende i mitove u gradu Rezerviraj vec sada HIT turu s razigranim Kolumbinama u terminima kroz 9 mjesec


Ovime dajem dobrovoljnu privolu da se moji osobni podaci (e-mail adresa) koriste u marketinške svrhe (primanje newslettera, oglasa, ponuda u bilo kojem obliku) od strane InVisit d.o.o., Strossmayerova 23a, 34330 Velika, koji će ih koristiti samo u te svrhe i neće ih dostavljati trećima, niti će ih iznositi izvan RH, i to tako da se podaci koriste sve do odjave na koju uvijek imam pravo. Upoznat sam sa pravom da od InVisit d.o.o. poštom ili elektronski zatražim pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje podataka, ograničavanje obrade, s pravom na ulaganje prigovora na obradu, pravom na prenosivost podataka, pravom na podnošenje prigovora nadležnom tijelu ako smatram da je došlo do bilo kakve povrede u obradi osobnih podataka.

x